Вход | Регистрация | Начало | Новини | Форум | Учебен раздел | Поща
Потребителско име: Парола:

История
Председател
Зам.-Председател
Контрольор
Документи
Връзка с нас

Новини:
Русенско Младежко Сдружение подкрепя кандидатурата на ?скрен Веселинов за кмет на русеМестни избори 2007

На 10.07.2007г. беше проведено събрание на Управителния съвет на „Русенско младежко сдружение”. На него беше решено Сдружението да участва в местните избори със собствена кандидатура за кмет и листа за общински съветници. Кандидатът за кмет ще бъде избран измежду членовете на сдружението. Той трябва да отговаря на следните критерии:
Да е млад;
Да е популярен в обществеността и най-вече сред младите хора;
Да се ползва с добро име в обществото;
Да има ясна визия за управлението на града;
Да бъде консенсусна личност, която може да работи с всички политически сили.
Предстоят вътрешни избори в Сдружението, след които ще бъде обявена окончателната кандидатура. Като евентуални кандидати за кмет се спрягат имената на:
- Главния секретар на Сдружението Атанас Тюлеков;
- ?звестния русенски диджей и бизнесмен Теодор Стоев;
- Преслава Димитрова – регионален супервайзър на рекламна агенция.
- Брокерът на недвижими имоти Владимир Русев;
На пресконференция ще бъде обявено името на кандидата за кмет. Също така ще бъдат огласени и критериите, според които ще бъдат подреждани кандидатите за общински съветници. Очаква се водач на листата да бъде Председателят на Сдружението – ?во Пазарджиев.


От 20-ти до 28 февруари 2007 г представители на „Русенско младежко сдружение” взеха участие в младежки обмен, който беше проведен в Словакия. Поканата беше отправена от местна младежка организация. Обменът беше на тема „?зкуство за нас”. Българската група беше ръководена от главния секретар и член на Управителния съвет Атанас Тюлеков. След приключването на обмена г-н Тюлеков заяви, че благодарение на инициативи като тази, вече се чувства пълноценен гражданин на Европейския съюз. В групата участваха само членове на „Русенско младежко сдружение” – Председателят ?во Пазарджиев, Симона Йовкова, Виолина Кръстева, Галина Петрова, Радослав Радославов и Емил Димитров. Председателят ?во Пазарджиев изрази задоволство, че в екипа му има хора, които имат качества и амбиции да организират и да участват в подобни инициативи. По време на различните мероприятия, които бяха проведени в Маков и Банска Бистрица, българската група се представи много добре, поради което в края на обмена ръководителката от Словакия обяви, че русенската група е била най-добре представилата се. Освен българските участници имаше и представители на Румъния, Португалия и на домакините от Словакия.
По време на националната вечер на България бяха представени традиционни ястия като Шопска салата и Баница. Програмата започна с химна на България, след който на фона на националния трибагреник прозвучаха песни като „Моя страна, моя България”, „За теб Българийо” и др. Прожектиран беше и филм за Русе, като всяка от групите получи копие от него. По пътя си на връщане представителите на Русенско младежко сдружение посетиха град Виена. Там бяха направени първите стъпки за бъдещи инициативи с местни младежки организации.
 На 20 януари, тържествено беше открит офисът на Русенско младежко сдружение. Той се намира на ул. „Панайот Хитов” 9. На тържеството присъстваха само членове на Русенско младежко сдружение, Управителният съвет и Председателя. Помещението ще бъде ползвано за целите на Сдружението. Внего ще бъдат провеждани срещи, събрания и пресконференции. На снимката – Председателят ?во Пазарджиев прерязва лентата. Той пожела на присъстващите много здраве и успехи през новата година. Пазарджиев изрази увереност, че за краткото си съществуване, Русенско младежко сдружение вече е спечелило сериозно доверие сред гражданите и институциите. Председателят увери присъстващите, че ще се бори докрай с всеки проблем, както го направи при намирането на помещение. Припомняме, че през м.юли ОбС – Русе отказа да даде клубно помещение на Русенско младежко сдружение. След като офисът на Сдружението беше официално открит, присъстващите бяха почерпени с шампанско и червено вино.

Снимки: Христо ?лиев


По инициатива на Русенско Младежко Сдружение на 1.11.2006 година се състоя среща с членовете на всички младежки организации, сред които младежките структури на НДСВ, ДПС, СДС, ВМРО, както и Общество за нова България, Сдудентски съвет при РУ, Клуб „Европеистика”, Клуб „Студентски дейности” и Българска социалистическа младеж. На срещата бе взето решение да стартира кампания в подкрепа на построяването на Мултифункционалната спортна зала до комплекс „Ялта”. В края на срещата всички младежки организации излязоха с обща декларация, в която се изразява принципната позиция по проблема с недовършения строеж на Спортната зала. [ Виж Декларацията ] [ Виж проекти за Спортната зала ]

На 15.11.2006 Русенско Младежко Сдружение получи разрешение от кмета на гр. Русе – г-н Божидар Йотов, да започне събирането на подписка в защита на строежа на Спортната зала. Събирането на подписи започна още същия ден, като номер едно в листите беше г-н Йотов. Подписката беше приветствана от младите и възрастните граждани на нашия град, в следствие на което само за три дни бяха събрани над 3000 подписа. Събирането на гласове в подкрепа на строежа продължава и в русенските училища. [ Виж Снимки ]


На 23.11.2006 година бе проведена по-необичайна пресконференция. Тя бе под формата на разходка из мястото, където се надяваме да бъде бъдещата спортна зала (сегашния строеж, където има само бурени, спринцовки и празни тубички лепило). Пресконференцията беше отговор на обвиненията от страна на „Воля за чист Русе”, че снимките от таблата на подписката не отговарят на действителността. [ Виж Снимките ]Декларация за президентските избори

"През този месец, на президентските избори, българските граждани ще изберат кой да бъде представителната фигура на нацията. От личността, която ще бъде избрана, до голяма степен ще зависи бъдещото ни външнополитическо ни развитие. Ние, членовете на “Русенско младежко сдружение”, не сме безразлични към бъдещето на България. Призоваваме младите хора и гражданското общество, към което е и нашето Сдружение, да гласуват на предстоящите избори. Като Сдружение, ние няма да изразяваме подкрепа към конкретен кандидат. Сигурни сме, че българските граждани ще направят най-правилния избор. Надяваме се, че младежите в Република България няма да бъдат пасивни към този така важен избор. Сигурни сме, че те ще проявят чувство на отговорност, което ще бъде изразено във висока избирателна активност от тяхна страна. Ние вярваме, че няма предрешен избор."