Вход | Регистрация | Начало | Новини | Форум | Учебен раздел | Поща
Потребителско име: Парола:

История
Председател
Зам.-Председател
Контрольор
Документи
Връзка с нас

 

История:

 

В началото на ноември 2005 г. група амбициозни личности започна да работи по идеята наречена “Русенско младежко сдружение”. След дълга и упорита работа (учтиво спъвана от наши “доброжелатели”) беше създаден Инициативен комитет от 13 човека. Всеки от тези хора имаше тежката задача да потърси съмишленици за идеята ни. Оказа се, че задачата не е толкова трудна. В РУСЕ живеят енергични и амбициозни младежи, които подкрепиха идеята ни с всички сили.
Началото беше дадено на 2 април. В Пленарна зала на Община Русе беше проведено Учредителното събрание на “Русенско младежко сдружение”. Дали скоро в тази зала са се събирали 120 души на възраст от 16 до 30 години?
“Несериозните и незаинтересовани от нищо младежи”(както много често се слува да ги наричат) търпеливо изчакаха да започне Учредителното събрание. На събранието поради независещи от организаторите проблеми, платеното преди това озвучаване не работеше. Това обаче не създаде никакъв проблем на изказващите се. Този факт е доказателство, за интелектуалното ниво на членовете на организацията. Може би думите на Председателя Иво Пазарджиев пред “Арена радио” въобще не са пресилени”:
"Като Председател заявавам пред русенската общественост, че при нас членуват най-качествените младежи в града. Това не е просто група хора на възраст от 18 до 30 години. Това са личности, които имат готовност да допринесат за обществото."
За наша радост получихме подкрепа от местната, регионалната и държавната власт. Събитието беше уважено от Областният управител на Русенска област г-жа Мария Димова и от Кмета на Община Русе инж. Божидар Йотов, които поздравиха присъстващите. Поздравителен адрес беше получен и от Минисъра по европейските въпроси г-жа Меглена Кунева.